Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας συνεδρίασε την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015, με την παρουσία των προέδρων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η  ενεργοποίηση του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» και αποφάσισε ομόφωνα και με μεγάλο ενθουσιασμό την οργάνωση σχετικής ημερίδας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημιουργία μιας κίνησης για την προώθηση των τοπικών και γενικότερα ελληνικών προϊόντων. Τα τοπικά προϊόντα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε ποιότητα και τιμή. Προσπάθεια θα είναι η δημιουργία κοινού μετώπου όλων των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων αλλά και των καταναλωτών, ώστε να προωθήσουν μέσα από τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και να προτιμηθούν από τους καταναλωτές τα ελληνικά προϊόντα. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η ελληνική οικονομία, με τα
capital control, την ανεργία, την υποανάπτυξη κ.λ.π., κρίνεται επιτακτική η ανάγκη οι φορείς και μεμονωμένα επιχειρηματικά όργανα να ενωθούν και να αντιμετωπίσουν ενωμένοι το μέλλον.

Η ημερίδα προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Volos Palace. Προσκλήθηκαν όλοι οι οικονομικοί και παραγωγικοί φορείς της Μαγνησίας  
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις δυο Ομοσπονδίες της Μαγνησίας με την στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας αλλά και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Καλεσμένοι ήταν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς Γεώργιος και η Ταμίας του Κινήματος κα. Τσιάμη Στέλλα. 

Στην εκδήλωση ομόφωνα όλοι δεσμεύτηκαν να συμβάλουν στη δραστηριοποίηση του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» και με «Προσκλητήριο» κάλεσαν τους Μαγνησιώτες και  όλους τους Έλληνες να μετάσχουν ενεργά στον αγώνα για να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ανεργία, να σταματήσει το κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων, να στηριχθούν ο εσωτερικός Τουρισμός, οι Αγρότες μας, οι Παραγωγοί, οι Επαγγελματίες, οι Έμποροι, οι Βιοτέχνες και γενικά η Ελληνική Επιχειρηματικότητα.
Σύνθημα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ είναι: «ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά» και «καταναλώνουμε ό, τι παράγουμε».                                       

Συντονιστική Επιτροπή
Στις 12-10-2015, ορίστηκε
Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος, αποτελούμενη από τον Σεβασμιώτατο Δημητριάδος Ιγνάτιο και τον π. Καλλίνικο, τους κ. Πλαστάρα Τρύφωνα, Βαγγέλη Λαλίτσα, Ιωάννη Φόβο και Καναβιτσά Δωροθέα από την ΟΕΒΕΜ, το κ. Ιωάννη Φλιτρή Επιστημονικό Συνεργάτη ΓΣΕΒΕΕ,  τους κ. Μπάρδα Χρήστο και Σαμουηλίδη Έλλη από τον Εμπορικό Σύλλογο, τον κ. Βασίλειο Καραλή από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον κ. Πελεκούδα Κων/νο από το Σύνδεσμο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας, την κ. Φράγκου Γεωργία από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων, τον κ. Παπαδημόπουλο Αθανάσιο από το Εργατικό Κέντρο και το κ. Κουτσελίνη Αλέξανδρο από την Ένωση Καταναλωτών. Η  Συντονιστική Επιτροπή  θα επιμελείται τον σχεδιασμό των Ενεργειών του κινήματος και την ανάπτυξη και υλοποίηση των Δράσεων.